Про епідемічну ситуацію та встановлення протиепідемічних обмежень відповідно до „жовтого” рівня епідемічної небезпеки на території Сенчанської сільської ради

Дата: 07.05.2021 15:59
Кількість переглядів: 181

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕНЧАНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

вул. Героїв України 8, с. Сенча  Миргородський район  Полтавської області, 37254, тел/факс (05356)

 99142, 99535 Код ЄДРПОУ 41830654 електронна пошта: 41830654@mail.gov.ua

 

 

ПРОТОКОЛ №8

засідання Постійно діючої комісії з питань техногенно- екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Сенчанської ТГ

 

 «7» травня 2021 р.                                                                      с. Сенча

 

Голова комісії:

Голова Сенчанської сільської ради Сліпухова Н.В.

Секретар комісії:

Відповідальна особа з цивільного захисту населення Дробот О.Ю.

Присутні:

Члени місцевої Постійно діючої комісії з питань ТЕБ і НС Сенчанської ТГ

 

Порядок денний:

        Про епідемічну ситуацію та встановлення протиепідемічних обмежень відповідно до „жовтого” рівня епідемічної небезпеки на території Сенчанської сільської ради в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

             

1.СЛУХАЛИ:

В режимі відео конференції інформацію Державної установи „Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Голову постійно діючої комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Сенчанської ТГ, голову Сенчанської територіальної громади Сліпухову Н.В. яка інформувала присутніх про стан епідеміологічної ситуації як в Полтавській області вцілому так і на території населених пунктів Сенчанської ТГ.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

2. Вважати таким, що втратив чинність  пункт 2 протоколу від 14.04.2021 № 6.

3. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р.  № 1236 ,,Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами) з 00 год. 00 хв. 07 травня 2021 р. на території Сенчанської територіальної громади, запровадити карантинні заходи ,,жовтого” рівня епідемічної небезпеки, визначеного актуальним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 28 від 06 травня 2021 року для Полтавської області, застосувавши заборону на: 

3.1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

3.2. Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;

3.3 Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

3.4. Проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, проведення тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації осіб, які мають намір виконувати функції державного реєстратора, атестації здобувачів у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (включно з апробаційним проведенням єдиного державного кваліфікаційного іспиту) та тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів “Крок” (даліатестація здобувачів), проведення заходів з оцінювання якості освіти (пробного зовнішнього незалежного оцінювання, зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробувань з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання тощо), здійснення яких належить до завдань Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів (далізаходи з оцінювання якості освіти), проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту.

        3.5. Приймання відвідувачів у закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю залів понад 50 відсотків місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку розміщення, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому залі.

3.6. Проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо.

3.7. Робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

3.8. Розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).

3.9. Діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

3.9.1 не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

3.9.2 не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

3.9.3 обслуговуються покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

3.9.4 не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).

3.10 Відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

3.11 Проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більше ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

3.12 Діяльність спортивних залів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення/

          Контроль за виконанням покласти на виконавчий комітет Сенчанської сільської ради та старост старостинських округів у співпраці з Лохвицьким відділом Поліції ГУНП у Полтавській області та Лохвицьким управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській обл..

                                    Термін: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

 

4. Виконавчому комітету Сенчанської сільської ради та старостам старостинських округів у співпраці з Лохвицьким відділом Поліції ГУНП у Полтавській області та Лохвицьким управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській обл.:

4.1 забезпечити суворе дотримання громадянами обмежувальних протиепідемічних заходів при відвідуванні місць поховань на території Сенчанської Сільської ради.     

4.2 забезпечити контроль за встановленими на території Полтавської області обмежувальними протиепідемічними заходами, відповідно до ,,жовтого” рівня епідемічної небезпеки згідно норм постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня   2020 р. № 1236 ,,Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами), а також контроль за виконанням додаткових протиепідемічних заходів, визначених цим протоколом.

          Контроль за виконанням покласти на виконавчий комітет Сенчанської сільської ради та старост старостинських округів у співпраці з Лохвицьким відділом Поліції ГУНП у Полтавській області та Лохвицьким управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській обл..

       Термін: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

 

        5. Виконавчому комітету Сенчанської сільської ради та старостам старостинських округів, забезпечити широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення щодо неухильного виконання карантинних заходів, відповідно до ,,жовтого” рівня  епідемічної небезпеки, визначеного актуальним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  № 28 від 06 травня 2021 року  для Полтавської області.

       Контроль за виконанням покласти на виконавчий комітет Сенчанської сільської ради та старост старостинських округів.

 

 

 

 

Термін: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

 

 

 

Голова комісії:                                                       Наталія СЛІПУХОВА

 

 

Секретар комісії:                                                    Олександр ДРОБОТ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень