26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 13:12
Кількість переглядів: 692

Той біль роками не минає

26-го квітня 2021 року минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз, а значить ми маємо гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити і розбудовувати нашу власну державу.

26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди занесено до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Аварія на ЧАЕС та ліквідація її наслідків увійшли в історію як символ біди і людського героїзму. Біди, що окутала радіоактивною хмарою світ, та героїзму сотень тисяч громадян – людей з великої літери, які ціною власного життя рятували прийдешні покоління. Ця подія завжди буде об'єднувати всiх нас одним спогадом, однiєю печаллю, однiєю надiєю. Пам’ятаймо ж про відповідальність держави, народу, кожної людини за те, щоб світ був благополучним і безпечним. Це також наш обов’язок перед героями і жертвами Чорнобиля.

Значна частина ліквідаторів аварії вже пішла з життя, багато з них борються з тяжкими хворобами, спричиненими в першу чергу радіацією. Честь і слава їм. Сподіваємося, що їх подвиг не буде забутий нащадками, а нинішнє покоління зробить належні висновки, щоб не допустити подібної трагедії.

До 35-х роковин Чорнобильської трагедії у нашій громаді відбудуться пам’ятні заходи: покладання квітів, тематичні виставки та інші заходи в закладах освіти та культури.У цей день вшануймо ліквідаторів за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень