Не годуй планету БАТАРЕЙКАМИ віддай їх в Екобус!!!!

Дата: 30.03.2021 16:13
Кількість переглядів: 1200

Не годуй планету БАТАРЕЙКАМИ віддай їх в Екобус!!!!

СЕНЧАНСЬКА ТГ ГОТОВА В СЕБЕ ПРИЙМАТИ ОБЛАСНИЙ ЕКОБУС

    Екобус – це пересувний приймальний пункт для збору небезпечних побутових відходів (відпрацьованих батарейок, люмінесцентних ламп та ртутних термометрів), який курсуватиме кожним районом Полтавської області. 

       Кожний мешканець нашої громади у визначений час і місце зможе прийти і здати використані батарейки або лампи, чи непрацюючі термометри на утилізацію. Витрати, пов’язані з перевезенням та утилізацією небезпечних побутових відходів, здійснюватиме Сенчанська сільська рада. Тож відповідально та добросовісно збираємо вказані небезпечні відходи, правильно їх пакуємо і чекаємо перший виїзд екобуса у Сенчанську ТГ.

Не годуй планету БАТАРЕЙКАМИ

віддай їх в Екобус!!!!

*Відпрацьовані батарейки

*Люмінесцентні лампи

*Ртутні термометри

Пункт збору

  • село Сенча вул. Героїв України 8;
  • село Вирішальне вул. Миргородська 36;
  • село Корсунівка вул. Центральна 45;
  • село Ісківці вул. Широка 1;
  • село Шеки  вул. Пилипа Орлика 1;
  • село Ждани вул. Центральна 1

Прийом здійснюється щочетверга  з 10:00 до 12:00 години, де усі бажаючі протягом двох годин зможуть здати небезпечні відходи.

Умови прийому батарейок: в картонній чи пластиковій ємності або іншій безпечній тарі. Умови прийому ламп і термометрів: у непошкодженому вигляді у паперовій упаковці чи пергаментному папері.

Інформаційна довідка

Екобус – це пересувний приймальний пункт для збору небезпечних побутових відходів (відпрацьованих батарейок, люмінесцентних ламп та ртутних термометрів), який курсуватиме кожним районом Полтавської області.

Цей мікроавтобус (Fiat Ducato) придбаний та переобладнаний за кошти обласного бюджету у 2019 році в рамках обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 – 2021 роки». Обліковується на балансі Комунального автотранспортного підприємства Полтавської обласної ради (КАТП).

У 2020 році працівником КАТП пройдено навчальні курси та отримано свідоцтво державного зразка «Про підготовку уповноваженого з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів». Для безпечної та кваліфікованої роботи водія Екобуса розроблено і затверджено всі необхідні нормативні документи.

Для мешканців Полтавської області ця послуга буде безкоштовною. Кожний мешканець села (селища) чи міста у визначений час зможе прийти і здати використані батарейки або лампи, чи непрацюючі термометри на утилізацію.

Для юридичних осіб (підприємств, установ, організацій усіх форм власності, фізичних осіб-підприємців), які виявлять бажання замовити послугу Екобуса (збір та їх транспортування для подальшої утилізації), ця послуга може надаватися КАТП на договірній основі.

Витрати, пов’язані з перевезенням та утилізацією небезпечних побутових відходів, здійснюватимуть органи місцевого самоврядування, які відповідно до статті 21 Закону України «Про відходи» повинні забезпечувати організацію збирання і видалення побутових відходів на своїй території.

Для громад, які першими організують збір і вивезення небезпечних побутових відходів Екобусом, обласна рада профінансує частину фактично понесених витрат на їх утилізацію (коштом обласного фонду охорони навколишнього середовища у співвідношенні 50/50).

Після збору небезпечних побутових на території сільських, селищних, міських територій Полтавщини планується їх здача для утилізації лише спеціалізованим підприємствам. Такими є:

1. З утилізації люмінесцентних ламп та ртутних термометрів − ТОВ «Полекозахист (м. Миколаїв, вул. Садова, 1). Це підприємство здійснює свою діяльність в сфері поводження з небезпечними відходами на підставі ліцензії, що дозволяє збирати, зберігати, обробляти, утилізувати та знешкоджувати зібрані небезпечні відходи. ТОВ «Полекозахист» внесене до електронного реєстру ліцензіатів, що розміщений на офіційному сайті Міністерства енергетики та захисту довкілля України. На сьогодні підприємство має більше 1000 клієнтів, виробничі площі яких розташовані в Полтавській, Харківській, Черкаській, Дніпровській, Київській області.

2. З утилізації батарейок − ТОВ «Екологічні інвестиції» (м. Київ, вул. Верхній Вал 4-А). Підприємство здійснює ліцензовану діяльність в сфері поводження з побутовими відходами. Серед інших послуг надає також послуги з утилізації батарейок.

 

УМОВИ ПРИЙОМУ

небезпечних побутових відходів (лампи, батарейки, термометри)

для подальшої їх здачі на утилізацію

 

Від мешканців

1. Збір ламп, термометрів та батарейок від населення здійснюється на базі пересувного приймального пункту – мікроавтобус Fiat Ducato ВІ8574ЕС. Послуга прийому небезпечних відходів для мешканців Полтавської області здійснюється на безоплатній основі.

2. Маршрут руху мікроавтобуса, місця стоянок, день і час приїзду екобусу ВИЗНАЧАЄТЬСЯ СІЛЬСЬКОЮ РАДОЮ САМОСТІЙНО та узгоджується відповідальною особою органу місцевого самоврядування з обласним комунальним автотранспортним підприємством Полтавської обласної ради.

 

КАТП Полтавської обласної ради

36003, Полтавська область,

Полтава, вул. Балакіна, буд. 42/8

+380532520725

katp_pl@ukr.net

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень